Zutphense Koerier bezuinigt en laat persberichten plaatsen door mensen zelf

KRANT | Wekelijks valt bij alle Zutphenaren het huis-aan-huis-blad de Zutphense Koerier op de mat. Met hierin het nieuws uit Zutphen en omgeving. Dat het blad zich vult met aangeleverde persberichten is geen geheim. En het lijkt de hoofdredacteur ook veel gemakkelijker hier beter op in te spelen.

Geen redacteuren meer
Partijen die hun persberichten normaliter via de mail aanleveren mogen het nu zelf een plekje in de krant geven. “Iedereen kan nu in het systeem waarin de krant samengesteld wordt. Hier kunnen zij hun nieuwsberichten plaatsen, zodat onze redacteuren dit niet meer hoeven te doen” aldus de hoofdredacteur. Ook zullen enkele redacteuren ontslagen worden, en zullen er enkel verslaggevers overblijven: “Wij sturen verslaggevers naar evenementen waar achteraf geen persbericht van komt. Voor de rest zullen wij onze mensen moeten ontslaan. Ook bij de krant wordt immers bezuinigt.”

Gemeentepagina
Eerder werd bekend dat de Zutphense Koerier de gemeentepagina niet meer mag plaatsen. Hun concurrent ‘Contact’ neemt het van ze over. Daarmee loopt de Zutphense Koerier inkomsten mis. Of dat de oorzaak is van de nieuwe plannen wil de hoofdredacteur niet zeggen.